Idén 30 éves a Szicsek Pálinkafőzde

2018. augusztus 6. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

Idén ünnepli 30. születésnapját a sokszorosan díjazott Szicsek Pálinkafőzde. A cég alapítója, id. Szicsek János három évtizeddel ezelőtt, 1988. június 28-án váltotta ki kisiparos-igazolványát, hogy – több évnyi szeszfőzde-üzemvezetői tapasztalattal a háta mögött – megvalósíthassa álmát, és önálló vállalkozásban kezdjen pálinkafőzdét üzemeltetni Tiszaföldváron.

Az azóta eltelt három évtized alatt a cég termékei több száz rangos díjban, hazai és nemzetközi elismerésben részesültek; a tavalyi Brillante Pálinka- és Párlatversenyen pedig elnyerte a Legjobb Kereskedelmi Főzde címet is. A hazai terjeszkedés mellett számos exportpiacon – így többek között Angliában, Kanadában, Szlovákiában, Romániában, Ausztriában – is megvetették lábukat.

Idén pedig épp a cég alapításának napján jelentették be a 2018. évi Pálinka Országkóstoló eredményét, amely alapján immáron a Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlőpálinka is a Nemzeti Pálinkakiválóságok sorába emelkedett.

 


Kisrét Manufaktúra Kft.

2009. november 24. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

logoHogy honnan a név: Árpád Pálinka? A történet a nagypapámnál kezdődik, aki nagyon meleg szívű, dolgos ember volt. Szerették a falubéliek, melyet ő barátsággal és jó, ízletes pálinkával hálált meg. Tőle van az apám neve és az enyém is. Hogy mennyire régre nyúlik vissza az Árpád név a családunkban még nem jártam utána, de nagymamám szerint legalább öt generáció férfi tagja viselte már ezt a régi magyar nevet.  (tovább…)


Johanna Kft.

2009. november 18. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

logoCégünk elismert múlttal és sok éves tapasztalattal rendelkezik az alkoholos italok előállításában. Családi tradíciók és receptek szintúgy, mint a mindig tökéletesre való törekvés segítik tevékenységünk iránti elkötelezettségünket. (tovább…)


Csalló Kft.

2009. november 17. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

logoCégünket 1993-ban – vegyészmérnökökként – családi vállalkozásként hoztuk létre azzal a céllal, hogy hagyományos kisüsti pálinkát állítsunk elő. A cégnév választással a bizalmat kívántuk erősíteni azzal, hogy családi nevünket adtuk tevékenységünkhöz. (tovább…)


Téti Szeszfőzde

2009. november 9. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

logoMAGUNKRÓL, AHOGY AZ SZOKÁS: A Téti Pálinkafőzde 1989-ben, családi vállalkozásban nyitotta meg kapuit a pálinkakedvelő ügyfelek előtt. A kezdetekben fő tevékenységünk a bérfőzés volt, majd 1997-től egyre nagyobb hangsúlyt és szerepet kapott a kereskedelmi főzés, a minőségi, palackozott pálinkák készítése. 2004-ben az európai uniós követelményeket is szem előtt tartva tovább bővítettük a pálinkafőzdét. (tovább…)


Bakonyi Íz és Párlat Kft.

2009. október 29. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

Bakonyi Íz és Párlat KftMinden országnak megvan a nemzeti itala, Magyarországnak a pálinka. Ismerje meg a magyar kisüsti pálinka utánozhatatlan ízét! Igazán üdítő és ritka színfolt a teljesen kézzel készült csetényi pálinka. Szeszfőzdénkben a régi hagyományoknak megfelelően rézüstben,fatüzeléses rendszerben készül e kiváló ital.A gyümölcsök begyűjtésétől , a főzésen át a palackozásig mindent családi vállalkozásban végzünk, hisz igazán csak így tudjuk biztosítani minden üveg kitűnő minőségét. (tovább…)


Aranykapu Zrt.

2009. október 13. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

Arany Kapu logoAz Arany Kapu Borászati Melléktermékeket Feldolgozó Zrt. közel negyven éve létesült Kunfehértón a borgazdaságban keletkező melléktermékek – a szőlőtörköly és borseprő – hasznosítására. Az azóta is működő üzem a komplex feldolgozás során ezekből a korábban kidobott, vagy alacsony értékűnek tartott nyersanyagokból értékes termékeket (törkölypálinkát, egyéb alkoholtermékeket, kalcium-tartarátot (borkősavat), szőlőmagot,  hőenergiát, stb.) állít elő.
(tovább…)


Kecskeméti Likőrgyár Rt.

2009. szeptember 9. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

 

Kecskeméti Likörgyár logoCégünk 1992-ben alakult „Black Bulls” Bt-ként, 1994-ben „Black Bulls” Kft. néven folytatta tevékenységét, majd jogutódként 2000. márciusától megalakult a Kecskeméti Likőripari Rt. Cégünk a több, mint egy évtizedes működésének és az általunk gyártott termékek a fogyasztók általi elismerésének köszönhetően termékeink megtalálhatóak szinte az ország valamennyi multinacionális vállalatai és nagykereskedései polcain.
(tovább…)


Tokaj Kereskedőház

2009. augusztus 19. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

Tokaj KereskedőházA Tokaj Kereskedőház a legnagyobb borászati és borkereskedelmi vállalkozás a Tokaji történelmi borvidéken. A vállalat több mint félévszázados borászati tapasztalattal rendelkezik, így mindig meghatározó szereplője volt Hegyalja életének.

 

A Tokaj Kereskedőház az elmúlt néhány évben jelentős átalakuláson ment keresztül. (tovább…)


Szicsek Pálinkafőzde

2009. augusztus 19. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

Szicsek PálinkafőzdeHagyományaink, közmondásaink bizonyítják, hogy a magyarok a pálinkát kismértékben fogyasztva a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztőnek, erőt adónak és hangulatoldónak tartják. Nemzeti italunk az egészséges étkezés kiegészítője, ünnepi összejövetelek, családi és társadalmi események elmaradhatatlan kelléke.  A Szicsek Pálinkafőzde pálinkái hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. (tovább…)