Egri Víz

2009. szeptember 18. KATEGÓRIA: Pálinkapercek, Termékek és főzdék

logoAz Egri Víz történelmi italunk, mely a 18. század közepéről származik. Jezsuita szerzetes patikusok fedezték fel Egerben, gyógyszerként alkalmazták. Használták fejfájásra, szédülésre, emésztési zavarokra, szíverősítőnek, magas vérnyomás, agyvérzés ellen, valamint reumás bántalmakra; külsőleg és belsőleg egyaránt. (tovább…)


Haraszthy Valleyo Pincészet – “A tradíció Új Ízei”

2009. szeptember 18. KATEGÓRIA: Pálinkapercek, Termékek és főzdék

Haraszthy_logo_pince.alul_NagyHaraszthy Vallejo Pincészet – “A Tradíció Új Ízei”A Budapest peremén, a Belvárostól harminc percre elhelyezkedő pincészet fantasztikus helyszín mind a borguruk, mind pedig azok számára, akik szeretik ínycsiklandó ételekkel, pihenéssel vagy akár csak az épített és a természeti környezet látványával kényeztetni magukat. A Haraszthy Pincészet jelmondata, a “Tradíció új ízei”. (tovább…)


Szicsek Prémium Birs pálinka (46%)

2009. augusztus 18. KATEGÓRIA: Pálinkapercek, Termékek és főzdék

Szicsek Prémium Birs pálinkaHagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült birspálinka. A Szicsek Pálinkafőzde zászlós pálinkája, nagyon jól kifejezi a főzőmester stílusát. Alapját nagyrészt birsalma, kisrészt birskörte adja.

 

Ízben édeskés, kissé fanyar, erősen emlékeztet a régi idők birsalma sajtjára.

 

Illata a birskörtének köszönhetően enyhén citrusos. Fahordós érlelést nem kapott, így megőrizte friss, gyümölcsös jellegét. Dióval, mandulával készült desszertek kiváló kísérőitala. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.