Zsindelyes Pálinkafőzde

2009. augusztus 18. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

Kinyomtatom     Továbbküldöm

Zsindelyes PálinkafőzdeA Zsindelyes Pálinkafőzde családi vállalkozásként indítottuk 1984-ben. Nevét a főzde mellett található Zsindelyes tanyáról kapta. Ekkor még csak tradicionális kisüsti lepárló berendezéssel készítettük a pálinkát, a tájegységre jellemző gyümölcsökből, majd 2006-ban munkába állítottunk egy modern, számítógép vezérelte oszlopos lepárló berendezést. Mivel a kisüsti mással össze nem téveszthető zamatát igénylőknek is a kedvében akartunk járni, a tradicionális technológiát sem vetettük el.

 

A főzde és a hozzá kapcsolódó érpataki kóstolóház nem csak szellemiségében, de külsőségeiben is őrzi népi hagyományokat. Erről tanúskodik a zsindelytető, a tornác és a spalettás ablakok is. Kizárólag ép gyümölcsből készült, valódi pálinkáink széles palettája található meg a Zsindelyes termékek körében.

 

A Zsindelyes termékcsalád különlegessége, hogy az acéltartályos pihentetés után még 3 hónapot fahordóban érlelődik a Kajszibarack-, Szilva-, Szabolcsi Alma- és a Vilmos Körtepálinka, amelynek köszönhetően rendkívül kellemes színt, illatot és zamatot kap. A termékcsalád tagjai közül is kiemelkedik az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggy, amely számos hazai és nemzetközi díjat nyert.

 

Ezek közül különösen fontos a 2005-ös Magyar Termék Nagydíj, hiszen ezt a díjat soha ezelőtt nem ítélték oda pálinkának és 2007. október 06-án átvett Földrajzi Árujelző Oltalomba vételről szóló tanúsítvány, melynek értelmében

 

Zsindelyes PálinkafőzdeÚjfehértói Meggypálinkát csak a Zsindelyes Pálinkafőzde állíthat elő és forgalmazhat. A Nemes Házi pálinkák termékcsaládba tartozik az Érlelt Nemes Házi Vegyes pálinka, és az Érlelt Nemes Házi Törköly pálinka. Ezek a pálinkák aranyló színűek és kellemes íz világúak, köszönhetően a 6-10 hónapos tölgyfahordós érlelésnek. A Bio termékcsaládban nem hétköznapi gyümölcspálinkák kapnak helyet. A vadalma, kökény, som, vadcseresznye, vadkörte pálinkák közös jellemzője a fanyar és markáns íz. Pálinkáink nemzetközi párlatversenyekről is rangos díjakat hoznak el. Legutóbbi megméretetésünk alkalmával a londoni IWSC Nemzetközi Párlatversenyen a Tokaji Sárga Muskotályos Törköly ezüstérmet, a Vadalma Pálinka és a Zsindelyes Málnapálinka bronzérmet szerzett.

Amennyiben érdeklődését felkeltettük, és több információt szeretne a Zsindelyes Pálinkafőzde termékeiről, úgy látogasson el a www.zsindelyes.hu honlapra, vagy keressen fel bennünket személyesen is egy korty pálinkára és egy hangulatos vacsorára az Érpatak, Zsindelyes tanya 2. szám alatt található Zsindelyes Kóstolóházunkban.

 

Ha Önt kíváncsivá tette a Zsindelyes Pálinkafőzde, vásárolja meg pálinkáit Áruházunkban!

 

Elérhetőség:

Zsindelyes Pálinkafőzde Kft.
4245 Érpatak, Zsindelyes tanya 1.
Telefon: 42-290-316 Fax: 42-590-045
E-mail: [email protected]
Web: www.zsindelyes.hu


Kapcsolódó cikkek:

Szóljon hozzá Ön is!

Érdekesnek találta cikkünket? Írja meg véleményét, kíváncsiak vagyunk rá!