Aranykapu Zrt.

2009. október 13. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

Kinyomtatom     Továbbküldöm

Arany Kapu logoAz Arany Kapu Borászati Melléktermékeket Feldolgozó Zrt. közel negyven éve létesült Kunfehértón a borgazdaságban keletkező melléktermékek – a szőlőtörköly és borseprő – hasznosítására. Az azóta is működő üzem a komplex feldolgozás során ezekből a korábban kidobott, vagy alacsony értékűnek tartott nyersanyagokból értékes termékeket (törkölypálinkát, egyéb alkoholtermékeket, kalcium-tartarátot (borkősavat), szőlőmagot,  hőenergiát, stb.) állít elő.

Az üzem 2004. végére kiépítette az országban keletkező teljes melléktermék mennyiség feldolgozásához szükséges lepárló kapacitást. Ezzel a kunfehértói üzem alkalmassá vált a korábbi mennyiség közel háromszorosának, mintegy 60 000 tonna szőlőtörkölynek és 200 000 hl borseprőnek a fogadására és feldolgozására. A borfeleslegek levezetésére szolgáló önkéntes és krízis lepárlások során képes fogadni további 150-200 ezer hektoliter bort is, és belőlük borpárlatot, ill. nyersalkoholt előállítani. Az üzemi technológiák alkalmasak gyümölcspálinkák és mustsűrítmény előállítására is. Az üzem rekonstrukciója – a csaknem háromszoros kapacitásbővítésen túl – kiterjedt a technológia és az infrastruktúra korszerűsítésére, környezetbarát fejlesztésére is, ezen belül az energetikai rendszer teljes felújítására és a szennyvízkibocsátás fajlagos csökkentésére.
 

TörkölylepárlóA törkölypálinka és a gyümölcspálinkák nagyobbik hányadát kétlépcsős desztillációval állítjuk elő. A szőlőtörköly, ill. a gyümölcscefrék lepárlása folyamatos működésű oszlopos berendezéseken történik. A keletkező alszeszeket szakaszos üzemű, rézkatalizátort tartalmazó üstökön finomítjuk. A prémium minőségű pálinkák előállításához válogatott minőségű törköly és gyümölcs alapanyagot használunk, lefőzésük és finomításuk is a szakaszos üzemű, erősítő feltéttel ellátott kisüsti rendszeren történik.
 

Pálinka termékeink nagy részét hordós tételként értékesítjük a jelentősebb hazai szeszesitalgyártó cégeknek, egy kisebb hányadát palackozó üzemünkben töltjük le, elsősorban kereskedelmi cégek megrendelései alapján.

 

Látogasson el webshopunkra és válogasson kedvére az Aranykapu Zrt. pálinkáiból!
 

Pálinka termékeink:
 

Halasi pálinka család, 0,5 literes palackokban (Halasi csipke motívumokat tartalmazó címkékkel)
 

 • Törkölypálinka
 • Barackpálinka
 • Körtepálinka (Kiffer)
 • Szilvapálinka
 • Birspálinka
   

Prémium pálinkák, 0,35 literes palackokban
 

 • Muscat Ottonel szőlőpálinka
 • Othello szőlőpálinka
 • Irsai Olivér törkölypálinka
 • Nemes bodzapálinka
 • Kiffer körtepálinka
 • Magyar Kajszi barackpálinka

   

Elérhetőségünk:
6413 Kunfehértó, IV. körzet 6.  
[email protected],   
www.aranykapu.hu
 


Kapcsolódó cikkek:

Szóljon hozzá Ön is!

Érdekesnek találta cikkünket? Írja meg véleményét, kíváncsiak vagyunk rá!