Pálinka Promenád 2009

2009. október 05. KATEGÓRIA: Fesztiválok, események, Pálinkapercek

Kinyomtatom     Továbbküldöm

ágyas pálinkaSzeptember 25-26-27-én negyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács a Pálinka Promenádot a Vigadó téren az Agrármarketing Centrum támogatásával. A kilátogatók 20 kiállító pálinkáit kóstolhatták meg. A minden napra jutó koncertek pedig tovább emelték a rendezvény hangulatát, nívóját.

 

 

 Minőséget mértékkel! Ez a jelmondata a Promenádnak. Az érdeklődők megismerkedhettek a pálinkafogyasztás kultúrájával és a pálinka formapoharából, a tulipán pohárból ízlelhették meg a hungarikumot. A választék hatalmas, kezdve a baracktól egészen az olyan ínyenc pálinkákig, mint a szeder, vagy a vadgyümölcsből készültek.

 

A rendezvényt szeptember 25-én, délután öt órakor nyitotta meg Font Sándor a Magyar Pálinka Lovagrend egyik tagja. Ezután, a színpadon a Pálinka Céh és a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács tagjai fogadták a felvonuló Magyar Pálinka Lovagrend Egyesületet. A színpadot a megnyitó után egyből birtokba vette az Aranytíz Néptáncegyüttes, majd a Kormorán Memory Band, Kiki (Első emelet), valamint a dél-amerikai dallamokat is felvonultató Coco-loco.

 

Természetesen a többi napokon is olyan neves előadók szórakoztatták az összegyűlteket, mint Gáspár Laci, Máté Péter és az LGT dalokat előadó GHB, Berki Béla prímás, a Duende Flamenco tánccsoport, Vörös Jazz Quartet, Gríz zenekar, Quartet Dr. Jazz, Bágyi Balázs Quartet.

 

A negyedik Pálinka Promenánd kiállítói:

 

Savanya Pálinkaház   
Dunai Hajós Pálinka
Zsindelyes Pálinkafőzde
Várda Drink
Árpád Pálinka   
Lakatos Márton
Brill Pálinkaház   
Arany Kapu Zrt.
Bulyáki Pálinka   
Békési Pálinkafőzde
Pannonhalmi Pálinkárium
Tarpa Manufaktúra
Matheus Pálinkaház   
Zwack Sándor Nemes Pálinkaház
Agárdi Pálinkafőzde   
Szicsek Pálinkafőzde
Prekop Pálinka   
Bestillo Pálinkaház
Birkás Pálinka   
Csalló Pálinkafőzde
 


Kapcsolódó cikkek:

Szóljon hozzá Ön is!

Érdekesnek találta cikkünket? Írja meg véleményét, kíváncsiak vagyunk rá!