Bestillo Vadcseresznye pálinka

BESTILLO
11.664Ft/db Magyar Pálinka Háza kosár db
PÁLINKAFŐZDE: Bestillo
PÁLINKAFAJTA: Cseresznyepálinka
KISZERELÉS: 0,5 liter
ALKOHOLTARTALOM: 40% v/v
ÁR/LITER: 23.327 Ft (bruttó)

Vélemények a termékről

A PÁLINKA LEÍRÁSA

A BESTILLO Vadcseresznye Pálinka különleges ízek találkozása. Behízelgően édeskés jellegével csábít, mely párosul a megigéző marcipános, mandulás karakterrel. Ezt az egyedi ízhatást fanyar vadsága misztikus élménnyé varázsolja.

BESTILLO

Magunkról, röviden… Festői környezetben, a Zempléni-hegység lábánál, a Hernád folyó völgyének peremén fekszik Boldogkőváralja. A környező domboldalak kínálta klimatikus adottságok Európa egyik legkiválóbb kajszi termőhelyévé varázsolják a térséget, ami ráadásul a gönci termővidékhez tartozik. Az itt megtermett kajszibarack értékeinek megőrzésére hozta létre a Czakó és a Vavrek házaspár a Boldogkő-Fruit Kft-t.

Első lépésként 2005-ben elkészült a lepárló üzemünk, ahol első évben még csak bérfőztünk, 2006-tól már azonban megjelentek saját termékeik is. Természetesen fő termékként a földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka szerepel, de számos más gyümölcs színesíti a palettát (piros vilmoskörte, szőlő, szilva, cigánymeggy, feketeribizli, birs, szeder, málna, kökény, vadcseresznye). A gyümölcs felvásárlását tartjuk a lehető legfontosabb fázisnak a pálinka készítésében (nem túlérett!!! hanem pont érett, kedvező sav-cukor aránnyal). Semmit sem szabad, pláne itt az elején spórolni, hiszen pontosan azt kapja vissza a főzőmester a pálinkában, amit a gyümölcs magában hordoz. Éppen ezért saját ültetvényekben gondolkodunk, kajszisunk 2008-ban már termőre is fordult.

Ha megvan a kiváló alapanyag, akkor jöhet a szakszerű és gyors feldolgozás (pektinbontással), cefrézés (ph beállítással, fajélesztős beoltással és tápanyag ellátással), valamint az elmaradhatatlan irányított erjesztés (hőmérsékletszabályozással, reduktív körülmények között). Mire a gyümölcs kierjedt, a kiváló minőséghez már 80%-ot teljesítettünk. A lepárlást egy számítógép által kontrollált, de teljes mértékben a főzőmester által irányított erősítő feltétes berendezés végzi. A desztilláció során gondosan odafigyelünk a technológiai korrektségre, valamint a minőséget roppant mód befolyásoló lepárlási paraméterek beállításaira (gyümölcsfajtánként szakszerűen megválasztva).

A szemet gyönyörködtető körülmények közt elkészült pálinkáink mások érzékszerveinek is rendkívül tetszhetnek, hiszen szép sikerekkel veszünk részt a különböző pálinka megmérettetéseken. A BESTILLO (ez a márkanevünk) pálinkák 40% alkoholtartalommal kerülnek az elegáns címkével ellátott 0,35 literes sötét üvegekbe, amelyek a gyümölcsről és a rendkívül finom alkoholérzetről szólnak. Mindegyik termékünkön érezni a tökéletes állapotú gyümölcs frissességét, fajtajellegét valamint a kíméletes feldolgozást.

Büszkén valljuk, mindenünk megvan ahhoz, hogy kiváló alapanyagból, profi körülmények közt csúcsminőséget produkálhassunk, és természetesen csakis erre törekszünk.

Czakó Gábor
Boldogkő-Fruit Kft.Kapcsolódó cikkek:

Esetleg Ön már kóstolta? Elnyerte tetszését? Ossza meg velünk véleményét, hisz számunkra fontos tapasztalata termékünkről!

Az Ön értékelése szerint:

0.5 1 1.5 2 2.5 3 3.5 4 4.5 5
Birsai

Birsai

Birspálinka 0,5 liter / Alk. 44% Szicsek Pálinkafőzde
7.690Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb
Szicsek Prémium Besztercei Ó-Szilva pálinka

Szicsek Prémium Besztercei Ó-Szil...

Szilvapálinka 0,5 liter / Alk. 44% Szicsek Pálinkafőzde
6.890Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb
Szicsek Prémium Birs pálinka

Szicsek Prémium Birs pálinka

Birspálinka 0,5 liter / Alk. 46% Szicsek Pálinkafőzde
7.690Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb
Szicsek Prémium Bodza pálinka

Szicsek Prémium Bodza pálinka

Bodzapálinka 0,5 liter / Alk. 46% Szicsek Pálinkafőzde
7.990Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb
Szicsek Prémium Cigánymeggy pálinka

Szicsek Prémium Cigánymeggy pálin...

Cigánymeggy pálinka 0,5 liter / Alk. 44% Szicsek Pálinkafőzde
6.890Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb
Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlő pálinka

Szicsek Prémium Irsai Olivér Szől...

Szőlőpálinka 0,5 liter / Alk. 44% Szicsek Pálinkafőzde
7.189Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb
Szicsek Prémium Málna párlat

Szicsek Prémium Málna párlat

Málnapálinka 0,5 liter / Alk. 44% Szicsek Pálinkafőzde
13.689Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb
Szicsek Prémium Mini Érlelt Törköly pálinka

Szicsek Prémium Mini Érlelt Törkö...

Törkölypálinka 0,04 liter / Alk. 44% Szicsek Pálinkafőzde
889Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb