Ismerkedjen meg Ön is a Magyar Pálinka Házával!

Kinyomtatom     Továbbküldöm

Ha önnek fel kell sorolnia a legismertebbnek tartott hungarikumokat, a pálinka jó eséllyel az elsők között jut az eszébe. Mit jelent nekünk a pálinka, hogy mitől hungarikum, erről szól a ház. Amikor vidéken szüret, disznóvágás kezdődött, ha sikeres volt a nyúlhajtás, vagy ha nem, egy pohár pálinkával illett megfelelni a rítusnak. Mindenütt valakinek a pálinkájára esküdtek. Mindenütt voltak e szakmának értő művelői, akik egy táj gyümölcséből emlékezetes finomságot tudtak készíteni.

 

Róluk szól a Magyar Pálinka Háza, a pálinkafőzőkről, az ízletes gyümölcsről, a pálinka helyéről az asztalon. A ház a pálinkafőző szakma összefogásának jelképe, leendő kulturális központ. A polcokon az ismert nagy gyártók mellett az összes hazai pálinkafőző terméke jelen van, számuk remélhetőleg állandóan nőni fog. Az üzlet folyamatosan figyelemmel kíséri a pálinkafőző szakma változásait, így mindig képes lesz bemutatni a teljes magyar pálinkapiacot az érdeklődőknek.

 A Magyar Pálinka Háza elegáns belvárosi szaküzletként emeli a pálinka nívóját. Ez az a hely, ahol a vásárlók mellett minden betérőt szívesen fogadnak. A pálinkakészítés fortélyait ismerő eladók készségesen válaszolnak a témával kapcsolatos kérdésekre. Mindezzel egy nemes küldetést is teljesítenek, amelynek célja a magyar pálinka megismertetése, a kulturált pálinkafogyasztás propagálása. Az eladók legfontosabb munkaköri feladata annak elfogadtatása, hogy a minőségi pálinkának helye van az asztalon. A birspálinka, a körtepálinka, a bodzapálinka, a faeper pálinka, vagy a cigánymeggypálinka remek aperitif a libamáj, a szürkemarha-hátszín vagy épp a szarvaspástétom előtt.

 A magyar ember – mindenki tudomása szerint – borivó. A második leginkább magyarosnak tartott ital azonban a pálinka. Hagyományaink, közmondásaink bizonyítják, hogy a magyarok a pálinkát (kis mértékben fogyasztva) a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztőnek, erőt adónak és hangulatoldónak tartják. A pálinka körül valóságos pszichikai és társadalmi környezet jön létre. Aki hallja, arca fölvidul, szemében már az itóka fénye csillan, fülével hallja az ital csorranását, a koccintást, nyelvén érzi az ital aromáját, pillanatokon belül beszélhetnékje vagy éppen hallgathatnékja támad.

 Az olasz grappához, a görög ouzóhoz hasonlóan a magyar pálinka is egyre elfogadottabb, amit a hagyományok mellett ma már törvényi rendelet is támogat. A Magyar Élelmiszerkönyv vonatkozó irányelvei szerint 2002. július 1-től csak a 100%-ban gyümölcspárlatot tartalmazó ital viselheti a pálinka nevet, megkülönböztetve a kereskedelmi (kommersz) és a különleges italféleségektől.

 Magyarország ma már hivatalosan is az Európai Unió tagja. A Magyar Pálinka Házában jelen lévő termékek gyártói mind büszkék arra, hogy a pálinka elnevezés használatának jogát mi, magyarok kaptuk meg. Koccintson velünk arra, hogy a pálinka kivívja magának az őt megillető presztízst!

 Látogassa meg a Magyar Pálinka Háza üzleteit az ország öt pontján és válogasson kedvére a kiváló minőségű magyar pálinkákból!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program GOP-2.1.1-09/A támogatási rendszeréhez a Szicsek gyümölcsszesz és Likőr Üzem Kft. által benyújtott pályázatott a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. támogatásban részesítette.

A pályázat célja a Szicsek Kft. informatikai fejlesztése.

A projekt időtartama: 2009.09.01 – 2010. 07.01

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Új Magyaro
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

www.nfu.hu 

 

 

 

 

 

www.magzrt.hu