Szicsek Prémium Érlelt Cseresznye pálinka

SZICSEK PÁLINKAFŐZDE
8.689Ft/db Magyar Pálinka Háza kosár db
PÁLINKAFŐZDE: Szicsek Pálinkafőzde
PÁLINKAFAJTA: Cseresznyepálinka
KISZERELÉS: 0,5 liter
KARTON: 6 db / karton
ALKOHOLTARTALOM: 44% v/v
ÁR/LITER: 17.379 Ft (bruttó)
DÍJAK: Országos Pálinka- és Nemzetközi Párlatverseny Gyula 2009 Bronzérem, Országos Pálinka- és Nemzetközi Párlatverseny Gyula 2006 Ezüstérem, Hundeszt 2008 Ezüstérem, Hundeszt 2007 Ezüstérem, Hundeszt 2006 Bronzérem

Vélemények a termékről

A PÁLINKA LEÍRÁSA

A gyerekek épp úgy kedvelik, mint a seregélyek, s mindemellett nagyszerű nedű főzhető belőle. Íze – akárcsak a többi főzeté – teljesen egyedi karaktert képvisel.

Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült, tölgyfahordóban érlelt cseresznyepálinka. Nagyrészt saját termesztésű feketecseresznyéből, kisrészt a közeli, a cseresznye „fellegvárának” számító Nagykörű változatos fajtákkal ellátott gyümölcsös kertjeiben termő cseresznyefélékből készült párlat. A környék egyik jellemző gyümölcse, Nagykörűben több mint 100 feljegyzett fajtát termesztenek napjainkban is. A fajtaösszetételből eredően kevés a fajtajelleg, viszont szép kerek gyümölcsösség jellemzi. A magból eredő csokoládés jellegét csökkenti ugyan a 2 éves, 600-650 literes tölgyfahordós érlelés, cserébe letisztult, lekerekedett gyümölcshús-íz kerül az előtérbe. Fogyasztását vadhúsból készült ételek után javasoljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.

SZICSEK PÁLINKAFŐZDE

Hagyományaink, közmondásaink bizonyítják, hogy a magyarok a pálinkát kismértékben fogyasztva a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztőnek, erőt adónak és hangulatoldónak tartják. Nemzeti italunk az egészséges étkezés kiegészítője, ünnepi összejövetelek, családi és társadalmi események elmaradhatatlan kelléke. A Szicsek pálinkák hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit.

A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Tisza és a Körösök uralta tájon, a Tiszazug északi peremén, Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon alapította újra üzemét, apja nyomdokaiba lépve Szicsek János. Ínyenc pálinkaivóként saját fogyasztásra gyártja Magyarország zamatos gyümölcseiből a magas alkoholtartalmú párlatokat. Saját bevallása szerint csupán a fölösleget viszi piacra, így vendégeli meg és szólítja fel mértékletes fogyasztásra az összes vásárlót, aki az ő pálinkáját fogyasztja.

Szicsek János pálinka iránti elkötelezettségét jelzi a Magyar Pálinka Háza megalapítása, amellyel a szakma művelői és a pálinka fogyasztói előtt tiszteleg. A ház a pálinkafőző szakma összefogásának jelképe, a polcokon az ismert nagy gyártók mellett az összes hazai pálinkafőző terméke jelen van, számuk remélhetőleg folyamatosan nőni fog. Az üzlet folyamatosan figyelemmel kíséri a pálinkafőző szakma változásait, így mindig képes lesz bemutatni a teljes pálinkapiacot az érdeklődőknek.Kapcsolódó cikkek:

Esetleg Ön már kóstolta? Elnyerte tetszését? Ossza meg velünk véleményét, hisz számunkra fontos tapasztalata termékünkről!

Az Ön értékelése szerint:

0.5 1 1.5 2 2.5 3 3.5 4 4.5 5
Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlő pálinka

Szicsek Prémium Irsai Olivér Szől...

Szőlőpálinka 0,5 liter / Alk. 44% Szicsek Pálinkafőzde
8.689Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb
Zöld Dió

Zöld Dió

0,5 liter / Alk. 30% Savanya Pálinkafőzde
9.689Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb