Pálinkafogyasztásnak is megvannak a szabályai

2009. augusztus 25. KATEGÓRIA: Gasztronómia, Pálinkapercek

Pálinkafogyasztásnak is megvannak a szabályai Tudta, hogy a pálinkafogyasztásnak is ugyanúgy megvannak a szabályai, sajátosságai? Biztosan sokan látták már, különböző fesztiválokon, televízióban, hogyan is kell kóstolni egy bort. Forgatják a pohárban, megnézik a színét, illatát. Nos, az elkövetkezendő sorokban bemutatjuk, hogy a pálinkát hogyan kell kóstolni.

(tovább…)


Roston pulykamell mandulás-aszaltszilvás raguval

2009. augusztus 10. KATEGÓRIA: Gasztronómia, Pálinkapercek

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamell (fűszerezése ízlés szerint sóval, fehérborssal)

 

Mártás:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 24 dkg aszalt szilva
  • 12 dkg mandula (szeletelt)
  • 2 dl száraz fehérbor
  • fél citrom (csak a leve)
  • 0,2 dkg őrölt fahéj (késhegynyi)
  • 0,5 dkg burgonyakeményítő (kávéskanálnyi)
  • Csipet só
  • 4 cl Agárdi szilvapálinka (tovább…)

Agárdi túrós palacsinta

2009. augusztus 10. KATEGÓRIA: Gasztronómia, Pálinkapercek

AGÁRDI TÚRÓS PALACSINTAA hozzávalókból lágy palacsintatésztát készítünk és forró serpenyőben, egy kis zsiradék hozzáadásával palacsintákat sütünk. A tölteléket elkészítjük, a palacsintába halmozzuk, majd felcsavarjuk. Elkészítjük a forró meggyet: a cukrot karamellizáljuk, majd vörösborral felöntjük és beletesszük a meggyet, a diót és a fűszereket, végül keményítővel sűrítjük. Tálaláskor a „V” alakban elrendezett palacsinták közé halmozzuk a forró meggyet. (tovább…)