Vélemények a termékről |
A PÁLINKA LEÍRÁSA
A barack volt az első. Nekünk az első is marad. Eredetvédett, valódi Gönci kajszibarack. Csak a gyümölcs, semmi más. Gondosan válogatott, ízes, érett. Ez a pálinkánk Gönci magyar kajsziból készült. Prémium minőségben. A hagyoményos kisüsti főzéstechnikának köszönhetően felidézi azt a tökéletes íz- és illatharmóniát, amiről nagyszüleink annyi szépet meséltek. Eza minőségi, kézműves barackpálinka, amit régen kerestél!
A FŐZDE
KÖZEL 50 ÉV TAPASZTALAT,
HAGYOMÁNY ÉS SZAKÉRTELEM
GÖNCRUSZKÁN.
1968
Ahogy a Gönci barack hírneve, úgy a főzde története is a régi időkbe nyúlik vissza. 1968 és 1970 között épült a göncruszkai pálinkafőző üzem. Ekkortájt 200 hektárnyi kajszi barackost telepítettek Göncön illetve Göncruszkán. Akkor még a romlandó és hibás gyümölcs hasznosítása volt a cél. Napjainkban főleg a hamisítatlan Gönci barackpálinka főzése folyik itt. Így jött létre a környék mai napig legnagyobb gőzös és hagyományos rendszerű pálinkafőző üzeme. A rézből készült főzőüstökben mintegy 1800 liternyi cefrét lehetett egyszerre lefőzni.
2013
Az üzem 2013-ban egy nagyobb beruházásnak köszönhetően megújult. A felújítási munkák során a berendezések nagy része modern rendszerekre cserélődött és a helyiségek átépítésre kerültek.
2015
Napjainkban főleg a hamisítatlan gönci barackpálinka főzése folyik itt. Tapasztalat és hagyomány. Ki tudná jobban, mint a helyiek, akik 50 év tudását felhasználva főzik nekünk a legjobbat. Emellett a főzde bérfőzéssel is foglalkozik, hiszen a környékben mindenki tudja, hogy ha a legjobbat szeretnék kihozni a gyümölcsből, akkor itt vannak a legjobb helyen.
Kapcsolódó cikkek: