Zsindelyes Vilmoskörte pálinka

ZSINDELYES PÁLINKAFŐZDE
6.200Ft/db Magyar Pálinka Háza kosár db
PÁLINKAFŐZDE: Zsindelyes Pálinkafőzde
PÁLINKAFAJTA: Körtepálinka
KISZERELÉS: 0,5 liter
ALKOHOLTARTALOM: 40% v/v
ÁR/LITER: 12.400 Ft (bruttó)

Vélemények a termékről

A PÁLINKA LEÍRÁSA

 

ZSINDELYES PÁLINKAFŐZDE

A Zsindelyes Pálinkafőzde családi vállalkozásként indítottuk 1984-ben. Nevét a főzde mellett található Zsindelyes tanyáról kapta. Ekkor még csak tradicionális kisüsti lepárló berendezéssel készítettük a pálinkát, a tájegységre jellemző gyümölcsökből, majd 2006-ban munkába állítottunk egy modern, számítógép vezérelte oszlopos lepárló berendezést. Mivel a kisüsti mással össze nem téveszthető zamatát igénylőknek is a kedvében akartunk járni, a tradicionális technológiát sem vetettük el.

A főzde és a hozzá kapcsolódó érpataki kóstolóház nem csak szellemiségében, de külsőségeiben is őrzi népi hagyományokat. Erről tanúskodik a zsindelytető, a tornác és a spalettás ablakok is. Kizárólag ép gyümölcsből készült, valódi pálinkáink széles palettája található meg a Zsindelyes termékek körében.

Zsindelyes PálinkafőzdeA Zsindelyes termékcsalád különlegessége, hogy az acéltartályos pihentetés után még 3 hónapot fahordóban érlelődik a Kajszibarack-, Szilva-, Szabolcsi Alma- és a Vilmos Körtepálinka, amelynek köszönhetően rendkívül kellemes színt, illatot és zamatot kap. A termékcsalád tagjai közül is kiemelkedik az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggy, amely számos hazai és nemzetközi díjat nyert. Ezek közül különösen fontos a 2005-ös Magyar Termék Nagydíj, hiszen ezt a díjat soha ezelőtt nem ítélték oda pálinkának és 2007. október 06-án átvett Földrajzi Árujelző Oltalomba vételről szóló tanúsítvány, melynek értelmében

Zsindelyes PálinkafőzdeÚjfehértói Meggypálinkát csak a Zsindelyes Pálinkafőzde állíthat elő és forgalmazhat. A Nemes Házi pálinkák termékcsaládba tartozik az Érlelt Nemes Házi Vegyes pálinka, és az Érlelt Nemes Házi Törköly pálinka. Ezek a pálinkák aranyló színűek és kellemes íz világúak, köszönhetően a 6-10 hónapos tölgyfahordós érlelésnek. A Bio termékcsaládban nem hétköznapi gyümölcspálinkák kapnak helyet. A vadalma, kökény, som, vadcseresznye, vadkörte pálinkák közös jellemzője a fanyar és markáns íz. Pálinkáink nemzetközi párlatversenyekről is rangos díjakat hoznak el. Legutóbbi megméretetésünk alkalmával a londoni IWSC Nemzetközi Párlatversenyen a Tokaji Sárga Muskotályos Törköly ezüstérmet, a Vadalma Pálinka és a Zsindelyes Málnapálinka bronzérmet szerzett.

Amennyiben érdeklődését felkeltettük, és több információt szeretne a Zsindelyes Pálinkafőzde termékeiről, úgy látogasson el a www.zsindelyes.hu honlapra, vagy keressen fel bennünket személyesen is egy korty pálinkára és egy hangulatos vacsorára az Érpatak, Zsindelyes tanya 2. szám alatt található Zsindelyes Kóstolóházunkban.Kapcsolódó cikkek:

Esetleg Ön már kóstolta? Elnyerte tetszését? Ossza meg velünk véleményét, hisz számunkra fontos tapasztalata termékünkről!

Az Ön értékelése szerint:

0.5 1 1.5 2 2.5 3 3.5 4 4.5 5
Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlő pálinka

Szicsek Prémium Irsai Olivér Szől...

Szőlőpálinka 0,5 liter / Alk. 44% Szicsek Pálinkafőzde
7.189Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb
Zöld Dió

Zöld Dió

0,5 liter / Alk. 30% Savanya Pálinkafőzde
7.990Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb