Tokaj Kereskedőház

2009. augusztus 19. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

Kinyomtatom     Továbbküldöm

Tokaj KereskedőházA Tokaj Kereskedőház a legnagyobb borászati és borkereskedelmi vállalkozás a Tokaji történelmi borvidéken. A vállalat több mint félévszázados borászati tapasztalattal rendelkezik, így mindig meghatározó szereplője volt Hegyalja életének.

 

A Tokaj Kereskedőház az elmúlt néhány évben jelentős átalakuláson ment keresztül. Ez a fejlesztés érintette a vállalat teljes egészét a vállalatirányítástól kezdve, a saját szőlőterületek rekonstrukcióján át, az érlelő hordópark teljes körű felújításáig. Így jött létre a Tokaj Kereskedőháznál a borvidék egyik legkorszerűbb borászati technológiája. Ezek a fejlesztések és ez a borászati beruházás méltó a tokaji bor és a Tokaji Borvidék hírnevéhez, összhangban van a Hegyaljai tradíció megőrzésére irányuló törekvésünkkel és biztosítja boraink kiváló minőségét.

 

Az elmúlt bő fél évtizedben a Tokaj Kereskedőház a korábbi évekhez, sőt, évtizedekhez képest is tökéletesen megváltozott. Ez a Kereskedőház már nem „az” a Kereskedőház. Tokaj-hegyalja egyetlen állami tulajdonú pincészete 2008-ra, technológiailag és a borminőség szempontjából eljutott a modernizációnak arra a fokára, ahol immár nem a mennyiséggel, hanem a minőséggel kereskedik.
Integrátori szerepkör

 

A Tokaj Kereskedőház mindig is meghatározó szereplője volt a Tokaji Borvidéknek. Hagyományosan a térség legnagyobb integrátora: ma 2300 kistermelővel áll szerződéses viszonyban. Az egyes termékcsoportjaink alapanyagául a borászati tevékenységünkhöz szükséges szőlőtermést felvásárlással biztosítjuk, a gondosan művelt magántermelői parcellákról. Az integráció közös érdek. Egyrészről piaci biztonságot ad a Tokaji Borvidék szőlőtermelőinek, másrészről egy biztos állandó minőségű beszállítói bázist kialakítva a vállalat számára.

 

A termelőket tudatos árpolitikával és Termékértékesítési Szerződésekkel tettük érdekeltté a minőségi alapanyag termelésében. Ez nemcsak folyamatos ültetvényi kontrollt jelent (mellyel ellenőrzés alatt tartjuk a metszést, permetezést, hozamkorlátozást és egyéb előírásokat), hanem azt is, hogy ha az alapanyag gyenge, a Kereskedőház nem veszi át a szőlőt. De nemcsak negatív, hanem pozitív „pedagógia” is folyik: a jó minőséget a felvásárló premizálja, ezzel is ösztönözni próbálván a kistermelőt. Persze, mint mindenütt, ahol a saját tulajdonú terület mellett jelentős integráció folyik, a felvásárolt alapanyag a „második bor”, vagyis a termékpiramis alsó-középső szegmenseinek bázisát alkotja, nem a prémium csúcsboraink alapanyagát.

 

A Tokaj Kereskedőház Zrt az új stratégia, a beruházások és fejlesztések következtében a Tokaj-hegyaljai Borvidék egyik legkorszerűbb, világszínvonalú infrastruktúrával rendelkező pincészetévé fejlődött. Ez a komplex beruházási program a vállalat újkori történetének legnagyobb szabású modernizációja. A pincészet fejlesztése állami támogatás nélkül, saját erőből és Uniós forrásokból történt-történik.

 

Elérhetőség:

Tokaj Kereskedőház Zrt.
3934 Tolcsva, Petőfi Sándor u. 36-40.
Mobil: 36-30/399-3696
Tel.: 36-47/384-164
Fax: 36-47/384-816
E-mail: [email protected]
Web: www.tkrt.hu


Kapcsolódó cikkek:

Szóljon hozzá Ön is!

Érdekesnek találta cikkünket? Írja meg véleményét, kíváncsiak vagyunk rá!