Gyulai Pálinkafesztivál

2009. augusztus 10. KATEGÓRIA: Fesztiválok, események, Pálinkapercek

Kinyomtatom     Továbbküldöm

Gyulai PálinkafesztiválÁprilis 17-18-19-én került megrendezésre a X. jubileumi Kisüsti Pálinkafesztivál Gyulán. A rendezvényre Ausztráliából is érkezett nevezés. A kiállítók között megtalálhatók voltak az ország összes neves pálinkafőzdéi és bérfőzetői. A nevezett pálinkákat 22 tagú zsűri bírálta március 26-27-28-án, melynek végeredményét április 18.-án hirdették ki a fesztiválon. Több arany, ezüst és bronz érmeket osztottak szét.

 

A X. Kisüsti Pálinkafesztivál már március elején kezdetét vette. Március ötödikén dr. Panyik Gáborné 32 személyre tett javaslatot, akik bekerülhettek a szakmai zsűribe. Közülük különböző tesztek során választották ki a legjobb 22 bírálót, akik zsűrizhettek március 26-27-28-án az ország egyik legnagyobb pálinkaversenyén. A tét hatalmas,  rengeteg versenyző vonultatta fel pálinkáit, megküzdve az érmekért, valamint a legnagyobb elismerésért, a “Magyarország Legjobb Pálinkája 2009″ díjért.

 

Gyulai PálinkafesztiválA várban megrendezett fesztivál nagyon sok érdekes programmal várta az odalátogatókat. A három napos rendezvényen több koncertet, bemutatókat, kiállításokat nézhetett meg az érdeklődő, sőt “Főzzük körbe a várat” szlogen alatt a többen is megmutathatták szakács tudományukat. Ezenkívül volt még szépségverseny, a gyerekeket pedig Nagy Bandó András szórakoztatta.

 

 

Az eredményhirdetésre április 18-án került sor.

A champion, arany, ezüst és bronz érmek mellett több különdíjat, valamint a „legeredményesebb kereskedelmi pálinkafőzde”, „legeredményesebb magánfőzető személy” és a „legeredményesebb bérfőzde” díjakat is kiosztották. A „Magyarország Legjobb Pálinkája 2009 díj is ekkor talált gazdára.

 

Gyulai PálinkafesztiválA versenyen 24 champion, 100 aranyérmet, 145 ezüstöt és 131 bronzérmet  díjat osztottak ki. A legeredményesebb magyar pálinkafőzde a tiszaföldvári Szicsek Pálinkafőzde lett, a legeredményesebb bérfőzető Pelle László, a legeredményesebb bérfőzde díjat pedig a Boldogkő-FRUIT kft kapta.

 

 

 

“Kajszira ragyogott a nap Gyulán.”

Olvasható a fesztivál honlapján. Magyarország legjobb pálinkája idén a Miskolci Likörgyár Prekop Pálinkafőzde Gönci Barack pálinkája lett, amely 2009 decemberében fog bevonulni a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba a korábbi győztesek mellé, mint megőrzendő nemzeti kincs.


Kapcsolódó cikkek:

Szóljon hozzá Ön is!

Érdekesnek találta cikkünket? Írja meg véleményét, kíváncsiak vagyunk rá!