- Prémium minőségű magyar pálinkák és párlatok a Magyar Pálinka Házától! - https://www.magyarpalinkahaza.hu -

Egri víz

Különlegességek

Egri víz

 Történelmi eredete és több évszázados sikere alapján igazi magyar italkülönlegesség, egy valódi hungarikum! Az Egri Víz 13 féle gyógy- és fűszernövény keverékéből, különleges eljárással készül. 0,04 literes.

BRUTTÓ ÁR: 809 Ft
PÁLINKAFŐZDE: Szicsek Pálinkafőzde
PÁLINKAFAJTA:
KISZERELÉS: 0,04 liter
ALKOHOLTARTALOM: 40% v/v

Egri Víz

Különlegességek

Egri víz

logoAz Egri Víz történelmi italunk, mely a 18. század közepéről származik. Jezsuita szerzetes patikusok fedezték fel Egerben, gyógyszerként alkalmazták. Használták fejfájásra, szédülésre, emésztési zavarokra, szíverősítőnek, magas vérnyomás, agyvérzés ellen, valamint reumás bántalmakra; külsőleg és belsőleg egyaránt.

 

Az ital összetételének, készítésének módját, az emberöltők során egymást követő szerzetesek szigorúan őrizték, titkolták. Már 1771-ből rendelkezésre állnak irattári adatok arra, hogy az egri jezsuita gyógyszertár nem adta át a rendhez tartozó kassai testvérpatika részére sem a receptet.

 

Az Ital elkészítéséhez felhasznált gyógy- és fűszernövények között egyszerű, Magyarországon honos pld. a levendula virág, kakukkfű, méhfű, citromfű mellett, a szerzetesek által külföldről behozott kü-lönlegességek is vannak, mint például a szegfűszeg, szerecsendió, guajakfa stb.

 

Az eredeti recept alapján elkészített alkoholos párlatot, mint egy egyedi aromájú italkülönlegességet, a jó íze- és a megtapasztalt jó egészségügyi hatása miatt, aranyéremmel jutalmazták és érdemke-reszttel tüntették ki Bécsben, több mint 100 évvel ezelőtt. A “Királyok Vizének” is hívták. A 20. század második felében szeszesitalként került forgalomba, de már nem az eredeti előállítási módon.

 

Történelmi eredete és több évszázados sikere alapján igazi magyar italkülönlegesség, egy valódi hungarikum! Az Egri Víz 13 féle gyógy- és fűszernövény keverékéből, különleges eljárással készül. Az eredeti recept alapján felhasznált alapanyagok remek harmóniája következtében, az előállítás ősi szabályainak betartásával, egy különleges aromájú szeszesitalt kínálunk, mely kiváló kiegészítője a magyar konyhának. Étkezés előtt fogyasztva ez a csodálatos ital étvágygerjesztő hatású, étkezés után pedig elősegíti az emésztést.

 

Az ital megrendelhető:

Szicsek Gyümölcsszesz- és Likőrüzem Kft.
5461 Tiszaföldvár-Homok, Újkincsem 17.
Tel.: 56- 570-559
[email protected]

 

területi képviselőink – közvetlenül adhatja le rendelését!

Magyar Pálinka Háza
1088 Budapest, Rákóczi u. 17.
Tel.: 1- 235-04-48
Tel./Fax.:1- 338-42-19
www.magyarpalinkahaza.hu
Nyitva: Hétfőtől-Szombatig 9-től 19 óráig

 

Imperium Aqua Kft.
5000 Szolnok, Telep u. 7.
Tel.: 56- 411- 353 (üzenetrögzítő is)
e-mail: [email protected]
 

BRUTTÓ ÁR: 809 Ft
PÁLINKAFŐZDE: Szicsek Pálinkafőzde
PÁLINKAFAJTA:
KISZERELÉS: 0,04 liter
ALKOHOLTARTALOM: 40% v/v


A termék forrásoldala a Prémium minőségű magyar pálinkák és párlatok a Magyar Pálinka Házától!: https://www.magyarpalinkahaza.hu

URL a termékhez: https://www.magyarpalinkahaza.hu/egri-viz-2/

Copyright © 2009 Magyar Pálinka Háza. Minden jog fenntartva!