A jó törköly

2009. szeptember 16. KATEGÓRIA: Kultusz, Pálinkapercek

szőlőAhol sok szőlővel foglalkoznak, ott mindig található pálinkának való törköly. Így van ez a Hilltop Neszmély Zrt.-nél is, ahol az évi 10 millió palacknyi bor elkészítése során ugyancsak bőven akad a szőlő préselése során visszamaradt bogyóhéj, bogyóhús és mag – azaz igazi pálinkaalap. És mivel borpincéik mellett egy 100 éves, kisüsti technológiával felszerelt pálinkafőzde birtokosai is egyben, ahol ráadásul egy mindent tudó pálinkamester serénykedik – így minden adott a jó törkölypálinka elkészítéséhez.

(tovább…)


Ön mennyi szóval tudja másképp mondani azt, hogy pálinka?

2009. augusztus 18. KATEGÓRIA: Kultusz, Pálinkapercek

Ön mennyi szóval tudja másképp mondani azt, hogy pálinka?Járatos a népies elnevezésekben? Ha nem, most megismerheti őket. Tud jobb, különlegesebb megnevezést? Küldje el nekünk! Célunk, hogy egy nagy gyűjteményt állítsunk össze itt a honlapunkon.


 

(tovább…)


Tudja Ön, hogy honnan származik a “Pálinkás Jó Reggelt!” köszönésünk?

2009. augusztus 10. KATEGÓRIA: Kultusz, Pálinkapercek

Tudja Ön, hogy honnan származik a “Pálinkás Jó Reggelt!” köszönésünk?Esetleg milyen alkalomkor isszák az emberek a pálinkát? Ez az ital soha nem volt a részeges emberek itala, hanem mindig is a minőséget képviselte, egyedülálló a világban. Ez a miénk, magyaroké! Az emberek pálinkafogyasztási szokásai két csoportba oszthatók. Az egyik csoport, a mindennapi pálinkafogyasztás csoportja, a másik pedig az ünnepi pálinkafogyasztás. (tovább…)