- Prémium minőségű magyar pálinkák és párlatok a Magyar Pálinka Házától! - https://www.magyarpalinkahaza.hu -

Bestillo

Szerző: admin - 2009. július 24. péntek - 14:24 | Kategória: Pálinkafőzdék | 32 Comments

Magunkról, röviden… Festői környezetben, a Zempléni-hegység lábánál, a Hernád folyó völgyének peremén fekszik Boldogkőváralja. A környező domboldalak kínálta klimatikus adottságok Európa egyik legkiválóbb kajszi termőhelyévé varázsolják a térséget, ami ráadásul a gönci termővidékhez tartozik. Az itt megtermett kajszibarack értékeinek megőrzésére hozta létre a Czakó és a Vavrek házaspár a Boldogkő-Fruit Kft-t.

 

Első lépésként 2005-ben elkészült a lepárló üzemünk, ahol első évben még csak bérfőztünk, 2006-tól már azonban megjelentek saját termékeik is. Természetesen fő termékként a földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka szerepel, de számos más gyümölcs színesíti a palettát (piros vilmoskörte, szőlő, szilva, cigánymeggy, feketeribizli, birs, szeder, málna, kökény, vadcseresznye). A gyümölcs felvásárlását tartjuk a lehető legfontosabb fázisnak a pálinka készítésében (nem túlérett!!! hanem pont érett, kedvező sav-cukor aránnyal). Semmit sem szabad, pláne itt az elején spórolni, hiszen pontosan azt kapja vissza a főzőmester a pálinkában, amit a gyümölcs magában hordoz. Éppen ezért saját ültetvényekben gondolkodunk, kajszisunk 2008-ban már termőre is fordult.

 

Ha megvan a kiváló alapanyag,

akkor jöhet a szakszerű és gyors feldolgozás (pektinbontással), cefrézés (ph beállítással, fajélesztős beoltással és tápanyag ellátással), valamint az elmaradhatatlan irányított erjesztés (hőmérsékletszabályozással, reduktív körülmények között). Mire a gyümölcs kierjedt, a kiváló minőséghez már 80%-ot teljesítettünk. A lepárlást egy számítógép által kontrollált, de teljes mértékben a főzőmester által irányított erősítő feltétes berendezés végzi. A desztilláció során gondosan odafigyelünk a technológiai korrektségre, valamint a minőséget roppant mód befolyásoló lepárlási paraméterek beállításaira (gyümölcsfajtánként szakszerűen megválasztva).

 

A szemet gyönyörködtető körülmények közt

elkészült pálinkáink mások érzékszerveinek is rendkívül tetszhetnek, hiszen szép sikerekkel veszünk részt a különböző pálinka megmérettetéseken. A BESTILLO (ez a márkanevünk) pálinkák 40% alkoholtartalommal kerülnek az elegáns címkével ellátott 0,35 literes sötét üvegekbe, amelyek a gyümölcsről és a rendkívül finom alkoholérzetről szólnak. Mindegyik termékünkön érezni a tökéletes állapotú gyümölcs frissességét, fajtajellegét valamint a kíméletes feldolgozást.

 

Büszkén valljuk, mindenünk megvan ahhoz, hogy kiváló alapanyagból, profi körülmények közt csúcsminőséget produkálhassunk, és természetesen csakis erre törekszünk.

Czakó Gábor
Boldogkő-Fruit Kft.

 

Kattintson ide és vásárolja meg ma az illatos pálinkák mestereinek, a Bestillonak termékeit! [1]

 

Elérhetőség:

Boldogkő-FRUIT kft
3885 Boldogkőváralja, Béke u. 31
E-mail: [email protected] [2]
Web: www.bestillo.hu [3]


A bejegyzés forrásoldala a Prémium minőségű magyar pálinkák és párlatok a Magyar Pálinka Házától!: https://www.magyarpalinkahaza.hu

URL a bejegyzéshez: https://www.magyarpalinkahaza.hu/bestillo/

A bejegyzésben található URL címek:

[1] Kattintson ide és vásárolja meg ma az illatos pálinkák mestereinek, a Bestillonak termékeit!: http://www.magyarpalinkahaza.hu/termekek/-/bestillo/nev/asc/15/1

[2] [email protected]: https://www.magyarpalinkahaza.hujavascript:location.href=

[3] www.bestillo.hu: http://www.bestillo.hu

Copyright © 2009 Magyar Pálinka Háza. Minden jog fenntartva!