Bestillo Gönci Barack Pálinka

BESTILLO
16.460Ft/db Magyar Pálinka Háza kosár db
PÁLINKAFŐZDE: Bestillo
PÁLINKAFAJTA: Barackpálinka
KISZERELÉS: 0,7 liter
KARTON: 6 db / karton
ALKOHOLTARTALOM: 40% v/v
ÁR/LITER: 23.514 Ft (bruttó)

Vélemények a termékről

A PÁLINKA LEÍRÁSA

A BESTILLO Gönci Barack Pálinka gyengéden bűvöli el érzékeidet. Ezt a finom nedűt az egyik legkiválóbb barackfajta gyümölcsös ízvilága mellett a mag kellemes tónusú zamata, valamint a friss virágot idéző, bársonyos illatok varázsolják simogatóan lággyá.
 

Gönci kajszibarack (Prunus armeniac G.)

Termesztésének kezdete a Krisztus előtti harmadik évezred fordulójáig nyúlik vissza. A tibeti kajszi megmaradt a világtól elzárt Tibetben. A kis-ázsiai és örmény kajszi bizonyítékai a kőmag leletek. A görögök Nagy Sándor hadjárata idején ismerték meg a sárgabarackot. Lucullus hadjárata során már mint ismert gyümölcsfajjal találkozott vele Kis-Ázsiában, ahonnan Rómába is eljutott. 1541-ben Tolna városánál a török flottilláról kajszi oltóvesszőket is kirakodtak. Ez a valószínű időpontja a kajszi magyarországi megjelenésének. A gönci magyar kajszi a fajtacsoport egyik legértékesebb változata. Koronája zömök, egészséges lombozatú, könnyen kezelhető. Rügyfakadása és virágzása elhúzódó, ezért jobb a termésbiztonsága. Gyümölcse kiváló zamatú és húsállományú, közepesen nagy vagy nagy (40-45 mm), élénk narancsszínű. Középidőben, július közepén érik.

A gönci barackpálinkát a Magyar Élelmiszerkönyv a 19/2001/MET számú termékleírás szerint VÉDETT FÖLDRAJZI ÁRUJELZÉSŰ termékei közé sorolja.

BESTILLO

Magunkról, röviden… Festői környezetben, a Zempléni-hegység lábánál, a Hernád folyó völgyének peremén fekszik Boldogkőváralja. A környező domboldalak kínálta klimatikus adottságok Európa egyik legkiválóbb kajszi termőhelyévé varázsolják a térséget, ami ráadásul a gönci termővidékhez tartozik. Az itt megtermett kajszibarack értékeinek megőrzésére hozta létre a Czakó és a Vavrek házaspár a Boldogkő-Fruit Kft-t.

Első lépésként 2005-ben elkészült a lepárló üzemünk, ahol első évben még csak bérfőztünk, 2006-tól már azonban megjelentek saját termékeik is. Természetesen fő termékként a földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka szerepel, de számos más gyümölcs színesíti a palettát (piros vilmoskörte, szőlő, szilva, cigánymeggy, feketeribizli, birs, szeder, málna, kökény, vadcseresznye). A gyümölcs felvásárlását tartjuk a lehető legfontosabb fázisnak a pálinka készítésében (nem túlérett!!! hanem pont érett, kedvező sav-cukor aránnyal). Semmit sem szabad, pláne itt az elején spórolni, hiszen pontosan azt kapja vissza a főzőmester a pálinkában, amit a gyümölcs magában hordoz. Éppen ezért saját ültetvényekben gondolkodunk, kajszisunk 2008-ban már termőre is fordult.

Ha megvan a kiváló alapanyag, akkor jöhet a szakszerű és gyors feldolgozás (pektinbontással), cefrézés (ph beállítással, fajélesztős beoltással és tápanyag ellátással), valamint az elmaradhatatlan irányított erjesztés (hőmérsékletszabályozással, reduktív körülmények között). Mire a gyümölcs kierjedt, a kiváló minőséghez már 80%-ot teljesítettünk. A lepárlást egy számítógép által kontrollált, de teljes mértékben a főzőmester által irányított erősítő feltétes berendezés végzi. A desztilláció során gondosan odafigyelünk a technológiai korrektségre, valamint a minőséget roppant mód befolyásoló lepárlási paraméterek beállításaira (gyümölcsfajtánként szakszerűen megválasztva).

A szemet gyönyörködtető körülmények közt elkészült pálinkáink mások érzékszerveinek is rendkívül tetszhetnek, hiszen szép sikerekkel veszünk részt a különböző pálinka megmérettetéseken. A BESTILLO (ez a márkanevünk) pálinkák 40% alkoholtartalommal kerülnek az elegáns címkével ellátott 0,35 literes sötét üvegekbe, amelyek a gyümölcsről és a rendkívül finom alkoholérzetről szólnak. Mindegyik termékünkön érezni a tökéletes állapotú gyümölcs frissességét, fajtajellegét valamint a kíméletes feldolgozást.

Büszkén valljuk, mindenünk megvan ahhoz, hogy kiváló alapanyagból, profi körülmények közt csúcsminőséget produkálhassunk, és természetesen csakis erre törekszünk.

Czakó Gábor
Boldogkő-Fruit Kft.Kapcsolódó cikkek:

Esetleg Ön már kóstolta? Elnyerte tetszését? Ossza meg velünk véleményét, hisz számunkra fontos tapasztalata termékünkről!

Az Ön értékelése szerint:

0.5 1 1.5 2 2.5 3 3.5 4 4.5 5
Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlő pálinka

Szicsek Prémium Irsai Olivér Szől...

Szőlőpálinka 0,5 liter / Alk. 44% Szicsek Pálinkafőzde
8.190Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb
Zöld Dió

Zöld Dió

0,5 liter / Alk. 30% Savanya Pálinkafőzde
8.691Ft/db Magyar Pálinka Háza kosárdb