Agárdi túrós palacsinta

2009. augusztus 10. KATEGÓRIA: Gasztronómia, Pálinkapercek

Kinyomtatom     Továbbküldöm

AGÁRDI TÚRÓS PALACSINTAA hozzávalókból lágy palacsintatésztát készítünk és forró serpenyőben, egy kis zsiradék hozzáadásával palacsintákat sütünk. A tölteléket elkészítjük, a palacsintába halmozzuk, majd felcsavarjuk. Elkészítjük a forró meggyet: a cukrot karamellizáljuk, majd vörösborral felöntjük és beletesszük a meggyet, a diót és a fűszereket, végül keményítővel sűrítjük. Tálaláskor a „V” alakban elrendezett palacsinták közé halmozzuk a forró meggyet.


Hozzávalók 4 fő részére:

 
Palacsintatészta:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 0,5 dl olaj

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 citrom leve és héja
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor, kevés mazsola

Forró meggy:

  • 70 dkg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 0,2 dkg fahéj
  • 2 dl vörösbor
  • 0,2 dl Agárdi Cigánymeggy vagy Erdei meggy pálinka
  • 1 kávéskanál burgonyakeményítő

 

Feind János konyhafőnök, Agárdi Látogatócentrum – Agárdi Pálinkafőzde


Kapcsolódó cikkek:

Szóljon hozzá Ön is!

Érdekesnek találta cikkünket? Írja meg véleményét, kíváncsiak vagyunk rá!