A Tarpa Manufaktúra Kft.

2009. augusztus 11. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

Kinyomtatom     Továbbküldöm

A Tarpa Manufaktúra Kft“Tarpa, a leggyümölcsösebb hely egész Szatmárban. Szántófölde kevesnek vagynak, azokat is az árvizek gyakran megfolyták,… a lakosok nem szántással, hanem gyümölcs hordozással keresik kenyerüket, melyből szép hasznot vesznek.” – áll az 1755-ből való írásban. A Tisza folyó partján fekvő 1000 éves történelmi múlttal rendelkező falu gazdálkodói az értékesítésen túl, házi készítésű eszközök segítségével a megtermelt gyümölcsök egy részét fel is dolgozták. Így válhatott méltán híressé már évszázadokkal ezelőtt a szatmári szilvalekvár, szilvapálinka vagy a zamatos dió. A hírnév, ha kissé megkopva is, a mai napig fennmaradt. Az utóbbi néhány évtizedben azonban a gyümölcsök egy részét kivágták, a feldolgozás eszközei elporladtak, a tradicionális receptek tudói megöregedtek vagy nem élnek már.

 

Ennek a helyzetnek a felismerése vezetett a Tarpa Manufaktúra Kft. 1995. évi megalakulásához és a tarpai üzem megépítéséhez. Az alapítók elképzelése az volt, hogy hagyományos receptek alapján, olyan gyártási folyamatokat alakítsanak ki, mellyel a régióra jellemző alapanyagok /szilva, dió, meggy, akácméz/ felhasználásával kiváló minőségű, piacképes termékeket állítsanak elő. A terv mára megvalósult. A forgalmazott gyümölcspálinkák és egyéb, bio tanúsítvánnyal is rendelkező lekvárok, dió és méz felhasználásával készült termékek száma jelenleg megközelíti a harmincat. A termékcsalád, az előállítási helyről a Tarpa márkanevet kapta. Miközben a Tarpa márka megtalálható több EU-ország prémium kategóriájú és bio üzleteinek polcain, a gyártási folyamatok manufakturális jellege a mai napig megmaradt.

 

Kattintson ide, és vásárolja meg a Tarpa Manufaktúra pálinkáit!

 

Érlelt pálinkák

Struktúrájuk az érlelésnek köszönhetően roppant elegáns, az illat és az íz páratlan harmóniát, míg az alkohol adta édes ízérzet a testtel együtt tökéletes egyensúlyt alkot.

 

Ó pálinkák

Behízelgő illatuk, komplex aromájuk, hároméves érlelésük teszik nemessé ezeket a pálinkákat.

 

Tarpai lekvárok

A tarpai lekvárok természetes, direkt gyümölcsösségükkel, krémes-selymes struktúrájukkal és hallatlan ízgazdagságukkal veszik le a lábukról a fogyasztókat.

 

Bio sorozat (pálinka és lekvár)

Az alapanyag előállítási folyamatát, a feldolgozás menetét mindenkor a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzi és tanúsítja.

 

Elérhetőség:

Tarpa manufaktúra kft.
4931 tarpa, kölcsey u. 29.
tel.: +36 30/754 86 08
e-mail: [email protected]
web: www.tarpa.hu


Kapcsolódó cikkek:

Szóljon hozzá Ön is!

Érdekesnek találta cikkünket? Írja meg véleményét, kíváncsiak vagyunk rá!