Magyarbólyi Pálinka

2009. augusztus 01. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

Kinyomtatom     Továbbküldöm

Magyarbólyi PálinkaA Magyarbólyi Pálinkaüzemet 2007-ben építettük, célul a világhírű villányi borvidék törkölyének feldolgozását tűztük ki. A lepárlást a legmodernebb technológia segítségével két, egyenként 1500 literes, erősítő feltétes, gőzfűtéses, számítógép vezérelte főzőüsttel végezzük. Ez a XXI. századi technológia – kiegészülve a neves villányi borászoktól beszerzett törköly különleges minőségével, szakembereink tudásával – kitűnő minőségű pálinkák előállítására is lehetőséget ad.

 

Magyarbólyi PálinkaNagy gondot fordítottunk a környezetvédelemre és az energiafelhasználás optimalizálására. Az üzem a tervek szerint minden mellékterméket újrahasznosít, ill. a hulladék energiát is nagy százalékban felhasználja. Hamarosan megépül biogáz fermentorunk, ami a lepárlás utáni törkölymoslékból biogázt állít elő. Ezt a főzőüstök fűtésére fogjuk használni. Az innen visszamaradó fermentlé, a már üzemelő komposzttelepünkre kerül, ahol kitűnő minőségű komposztot (COFUNA®) állítunk elő belőle. A főzőüstöket gőzzel fűtjük, az itt keletkező forró vízzel épületeink fűtését tudjuk megoldani, ill. melegházi növényeket termelünk segítségével. Nagy mennyiségben fog rendelkezésre állni nagy alkoholtartalmú párlat (elő- és utópárlat), amivel egy hőenergiát előállító és egy áramfejlesztő motort fogunk üzemeltetni. Az itt megtermelt energiával üzemünk villamos áram ellátását közel 100%-ban, biztosítjuk.

 

A Magyarbólyi Pálinka fő profilja a törköly- és szőlőpálinkák, valamint a bor- és seprőpárlatok.Törkölypálinkáink 43%-os és a magyar hagyományoknak megfelelően 50%-os alkoholtartalommal kerülnek forgalomba. Komoly igény mutatkozott egy magasabb alkoholtartalmú pálinka piacra, vitelére, a 70%-os Villányi Törkölypálinka jelenleg a legsikeresebb termékünk.

 

Magyarbólyi PálinkaMindegyik termék illata és aromája visszaadja a tökéletes állapotú törköly fajtajellegét. Termékeink az ideális arányban társított szőlőfajtákból (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, kékfrankos, Portugieser) illetve fajtaszelektált törkölyből (Cabernet Sauvignon és Franc) készülnek. A kitűnő villányi borokból készítünk borpárlatokat, seprőpárlatokat amikkel szép sikereket értünk el a Hundeszt2008 pálinkaversenyen.

 

A Magyarbólyi Pálinkaüzemben a villányi borvidék által kínált törkölylepárlás mellett gyümölcspálinkákat is készítünk, kitűnő minőségű, válogatott, a Villány közeli Palkonya községből származó gyümölcsök felhasználásával. Faeper, cseresznye, meggy és szilva és olaszrizling szőlő szerepel a pálinka szortimentben valamint szilva, meggy és szőlő ágyaspálinkák.

 

A Villányi Borvidék Magyarország egyik leghíresebb borvidéke, a Magyarbólyi Pálinkafőzde pedig e vidék által kínált törkölyből és gyümölcseiből készít utánozhatatlan pálinkákat. Nézzen szét áruházunkban és válogasson kedvére a kiváló minőségű Magyarbólyi Pálinkafőzde pálinkáiból!

 

Zedon kft
1117 Budapest, Hunyadi J. 9.

Magyarbólyi Pálinka
7775 Magyarbóly, Vasút u. 74.

www.magyarbolyi.hu
www.villanyi-palinka.hu


Kapcsolódó cikkek:

Szóljon hozzá Ön is!

Érdekesnek találta cikkünket? Írja meg véleményét, kíváncsiak vagyunk rá!