Vecse Komplex Kft.

2009. augusztus 1. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

Vecse Komplex Kft.Üzemünket 2007 júniusában nyitottuk meg Dunavecsén. A kisüsti lepárló berendezések magyar szakemberek kiváló munkája ,amelyben ötvöződik a hagyomány és napjaink korszerű technológiája. A terület kiválasztásában döntő szerepet játszott a település földrajzilag kiváló elhelyezkedése,mikroklímája valamint az évtizedes hagyományokkal bíró gyümölcstermesztési kultúra illetve az itt termelt gyümölcsök utánozhatatlan és egyedülálló illat és íz világa. (tovább…)


Pannonhalmi Pálinkárium

2009. július 31. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

Pannonhalmi Pálinkárium2007. novemberében jelent meg ismét a Pannonhalmi Pálinkárium a kereskedelmi pálinkafőzdék sorában, bár a Pálinkárium működése egészen az 1917-es esztendőre nyúlik vissza.

 

Az új tulajdonosok a főzde megvásárlását követően felújították annak épületét, korszerűsítették a hagyományos magyar, (tovább…)


Hilltop

2009. július 25. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

HilltopCégtörténet: 1991-ben alapított vállalkozásunk kezdetben kizárólag borexporttal foglalkozott, majd fokozatosan bortermelők lettünk. 1993-ban vásároltuk meg a neszmélyi pincét, melyet néhány év alatt a XXI. század technológiájával működő borászattá (tovább…)


Bestillo

2009. július 24. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

bestilloMagunkról, röviden… Festői környezetben, a Zempléni-hegység lábánál, a Hernád folyó völgyének peremén fekszik Boldogkőváralja. A környező domboldalak kínálta klimatikus adottságok Európa egyik legkiválóbb kajszi termőhelyévé varázsolják a térséget, ami ráadásul a gönci termővidékhez tartozik. Az itt megtermett kajszibarack értékeinek megőrzésére hozta létre a Czakó és a Vavrek házaspár a Boldogkő-Fruit Kft-t. (tovább…)


Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra

2009. július 20. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

logóA Zwack család több mint 200 éves története régóta szorosan összefonódik a pálinkagyártással. Kecskeméten – Európa egyik legfejlettebb ilyen jellegű létesítményében – a különleges technológiák mellett a mai napig óriási szerepet kapnak a hagyományok : az érett gyümölcsöt kézzel válogatják, magozzák, felezik, ezzel is óvva annak különleges értékeit, fajtaazonos hagyományos és különleges erdei gyümölcsökből főzeti az egyedülálló italokat.

  Kecskeméti körkép   Ahhoz, hogy megértsük a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrában készülő pálinkák különlegességének és finomságának a titkát, először is meg kell ismernünk a környék sajátosságait, amelyek a nemes gyümölcsökből készült pálinkák létrejöttéhez elengedhetetlenek. Kecskemét különleges adottsága a havi közel 300 óra napsütés, ami a homokkal együtt csodát művel a gyümölcsökkel. A fő érdekessége az, hogy a sok-sok órás napfényes meleget a homok részben visszaveri a fára, részben pedig akkumulálja, így gyakorlatilag a meleg környezet az érési időszakban folyamatos, ezáltal pedig az érési folyamat tökéletes. Ez a körülmény Magyarországon kecskeméti specialitás.

Főzdeleírás   A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra látogatásának első állomása a régi főzde, amely a huszadik század elején épült, és ma már ipartörténeti emlék. Mai szemmel már kezdetlegesnek tűnő berendezéseihez képest igen nagy a kontraszt, amikor a következő épületben – mely 1995-96-ban épült – a legkorszerűbb gyümölcspárlat fermentációs és desztillációs folyamatokat nézhetjük meg.   Kecskeméti ManufaktúraAz elmúlt években Somogyi József pálinkafőző mester azon munkálkodott, minél különlegesebb, lédúsabb és zamatosabb, fajtaazonos gyümölcsből készítsen kiváló minőségű, nemzetközi versenyeken díjazott pálinkát, ezzel is életre keltve a Zwack Sándor Nemes Pálinka családot. A gyümölcs ellenőrzött és szabályozott húsz hatalmas, 8,5 méter magas rozsdamentes erjesztő tartályban erjed. Ezt követi a korszerű lepárló készülékekben a desztilláció, mely biztosítja, hogy csakis a „gyümölcs lelke” kerüljön a Zwack Sándor Nemes Pálinkába. A gyártólátogatás csúcspontja a pálinkák szakszerű megkóstolása, valamint a Zwack család és manufaktúra történetének megtekintése.   A pálinkatúra utolsó állomása a múzeum kis üzlete, ahol a látogatók kedvükre vásárolhatnak a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra által kínált széles ital- és ajándékválasztékból.   A pálinkatúrára jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet.   Cím: 6000, Kecskemét, Matkói út 2.     A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra valóban nemes pálinkáit keresse áruházunkban!


Madarasi Pálinka

2009. július 11. KATEGÓRIA: Pálinkafőzdék

Madarasi Pálinka

Madarason és környékén az emberek mezőgazdaságból éltek, a mindennapokhoz hozzátartozott a pálinka fogyasztása is. Ezt látva Balla Péter úr 1943-ban megépítette pálinkafőzdéjét. Államosítás után földműves-szövetkezeti, majd ÁFÉSZ tulajdonba került, ahol évente 40-50 ezer liter pálinkát állítottak elő.

(tovább…)